6 Mayıs 2016 Cuma

Oto Kokusu Nedir? Neden Gereklidir?


Oto kokusu araçlarda ortamı ferahlatmak ve havasını değiştirmek için kullanılan malzemelerdir. Farklı tasarım, malzeme ve kokulardan üretilebilir. Aydın Basım yılların verdiği tecrübeyle bu alanda üretime ve geliştirme faaliyetlerine devam ediyor.

Günümüzde promosyon ürünlerinin genelinde olduğu gibi, oto kokularında da kullanım alanı sadece otomobillerle sınırlı değildir. Firmalar genelde, doğrudan otomobil sektörünü hedef seçse de müşteriler ve bir süre sonra gelen talepler artık bu kuralı bozmaktadır. Evlerde, iş yerlerinde ve banyolarda da kullanılmak üzere oto kokuları üretilmektedir. Göze hitabı ve kalıcılığı oto kokularını en etkin promosyon ürünleri arasına yerleştirmiştir.

Bu denli önemli bir promosyon ürünü olan oto kokularının kalitesi ve kalıcılığı da çok önemlidir. Koku duyusu çok hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, ürün üretiminde sağlık yönünden çok dikkatli davranılmalıdır. Oto kokularımız, sağlık bakanlığı onaylı ve herhangi bir sağlık sorunu oluşturmayacak biçimde üretilmektir. Üretimin son aşamasında özenle paketlenen oto kokuları, en hijyenik halde müşteriye sunulmaktadır.

Firmalar ya da kişiler; tasarımlarını, görsellerini ya da logolarını oto kokuları üzerine bastırarak hedef kitleye ulaşırlar. Koku insanların hafızasında yıllarca yer edebilir ve aradan uzun zaman geçse bile koku sayesinde hatırlanabilirsiniz. Bu özelliği yüzünden oto kokuları en sevilen promosyon ürünlerindendir.

Oto kokusunun, firmalar ya da kişiler tarafından tercih edilmesinin bir sebebi de oldukça hesaplı oluşudur. Düşük maliyetle üretilmesi, kolayca yayılması, kullanımının araçlarla sınırlı olmaması oto kokularını oldukça cazip hale getirmiştir.

Araçlara tekrar dönecek olursak, otomobillerde koku çok büyük bir sorundur. Günümüzde bir çok otomobil üreticisinin bünyesinde ‘’Burun Ekibi’’ adıyla çalışan birimler bulunmaktadır. Bu ekipler, ‘’Araç kokusunu nasıl azamiye indiririz?’’ ya da ‘’Doğala en yakın kokuyu nasıl sağlayabiliriz?’’ sorularının üzerine çalışmaktadır.

Şuan için bu sonunun bir çözümü bulunabilmiş değil. Araçların üretiminde kullanılan malzemelerden dolayı oluşan koku en aza indirgense de, en doğala yaklaştırılsa da tamamen ortadan kaldırılabilmesi mümkün görünmüyor ve tek tip bir koku yakalanamıyor. Koku zevki ve algısı da kişiye özel olduğundan, şuan sorunun en yakın çözümü oto kokularında görünüyor.

Güneşli günlerde otomobillerdeki kokunun iyice ağırlaşması da oto kokusu tercihindeki bir başka etkendir. Kapalı ortam sıcaklıkla birleştiğinde önlenemez bir kokuya dönüşmektedir.

Aydın Basım olarak en ideal çözümü, müşterilerin kendilerini rahat ve ferah bir ortamda hissedecekleri oto kokularında görüyoruz. Oto kokularıyla hem müşterilerinizin havasını değiştiriyor hem de gözleri önünde oluyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder